Kijk met ons een dagje mee over onze schouders*. Hierbij een (werk)verslag van vandaag, 30 juni 2015.

6:00 Na lang gepieker vanwege geniale ideeën sluip ik m’n bed uit en kom achter dat de computer de hele nacht heeft aangestaan. Niet erg, dat scheelt weer opstarttijd. Ik schuif achter mijn bureau en stuur twee mailtjes naar mensen die graag alleen of met een groep naar Albanië wilden komen. Helaas voor beide partijen is het niet het juiste moment om te komen.

7:00 Ik hoor wat gestommel beneden van wakker wordende zoons, ‘k ga douchen en spring op de mountainbike om brood te halen. Fran(ien kleedt ondertussen S:las aan en dekt de tafel.

8:00 ontbijt, wij pitjes brood, zij zonder eikels pitjes.

8:45 terwijl ik de tafel afruim en vervolgens de vaat doe, treft Fran(ien voorbereidingen voor school, gisteren is het er niet van gekomen in verband met heftige migraine.

20150630  passing time9:00 Ik breng Efra:m naar de kleuterschool en de thuisschool begint met het jeugdjournaal en het vervolgverhaal uit de Bijbel in gewone taal; Openbaringen. Pittig, maar de oudste twee jongens vinden het reuze interessant.

9:15 Ik dwing mezelf om een drie kwartier taalles te doen. De tijd kruipt voorbij en ik ben blij als het tien uur is.

10:15 koffietijd, we zitten in de hal, omdat de keuken helemaal leeg is, die is Fran(ien aan het sauzen, zodat de eier- en koffie vlekken op de muur verdwijnen. De koffie smaakt ook in de hal lekker en de jongens lezen even een duckie. Voor de verandering regent het vandaag, anders spelen ze vaak even in de tuin.

10:30 Ik tape nog even snel een paar plintjes af en stuur een sms-je of ik een interview kan afnemen. Tevens werk ik de adreslijst van de medewerkers bij, zodat ik zelf een overzicht heb van mijn internationale, maar bovenal veel nationale collega’s bij de stichting.

11:15 Fran(ien is eerder klaar met lesgeven, de jongens hebben hard gewerkt en zij gaat alvast de laatste muur in de keuken sauzen. De jongens krijgen vervolgonderwijs door een educatief filmpje te kijken. Ondertussen werk ik een artikel uit over de aanbouw van appartementen onder het meisjeshuis.

12:30 We lunchen samen en om 13:00 uur haal ik Efra:m van de kleuterschool (die daar ontbijt en luncht). Franc:en is alweer aan het sauzen. Ik doe wat voorwerk door de vochtplekken beneden op te schuren zodat Fran(ien door kan sauzen.

13:00 Ik maak een document met ideeën voor het opzetten van de inzameling van oud papier en karton hier. Als recycle fanaticus zie ik hier volop kansen. Ik wil serieus onderzoeken of er mogelijkheden zijn. Vervolgens werk ik de Kenedi-website bij, zodat bij de projecten ook een bankrekeningnummer staat. Ik bedenk een strategie hoe ik de Nederlandse website het beste kan kopiëren en plakken naar een Engelse variant. De webteksten heb ik inmiddels vertaald en zijn door mijn Amerikaanse collega gecheckt. Ondertussen kom ik de ikeafoundation tegen. Die schrijf ik op mijn lijstje om eens te bekijken of er een aanvraag is in te dienen voor geld voor de projecten van de Kenedi Foundation.

16:00 Ik word gebeld door een Engels zendingsechtpaar dat hier een jaar gewoond en gewerkt heeft. Ze vertrekken morgen uit Korce en vragen mij of ik nog wat spulletjes voor hen weg kan brengen. Natuurlijk, alleen Fran(ien is boodschappen aan het doen. Zo meteen dus.

17:00 Francien is thuis met de boodschappen en gaat koken. Ik duik de auto in om wat spullen op te halen en weg te brengen. Ze hebben het er moeilijk mee om weg te gaan. Een jaar hakt er ook best wel in. Morgenochtend zwaaien wij hen uit als verrassing.

17:45 Vlak voor het eten loop ik nog onze persoonlijke adreslijst door. Ik wil binnenkort aan hen, juffen en meesters dit talent-spaarvoorstel presenteren om dat op school te doen. Morgen zal ik hen een persoonlijke e-mail sturen.

18:00 We eten samen in de nieuwe grijze keuken

19:00 Het is Fran(iens beurt om de jongens naar bed te doen. Ik kan ondertussen dan een mooi verslagje schrijven van een werkdag in Albanië zodat jij even hebt kunnen gluren bij ons, jouw verre buren 😉

* de redactie is niet aansprakelijk voor nekkrampen.

Reageren