Voor kinderen op de basisschool of voor de juffen en meesters heb ik een spaar-talent-thema-project opgezet. Waarbij de ontwikkeling van jong talent centraal staat van de ‘eigen kinderen’ maar ook van kinderen ver weg.

talent spaarprojectStraatkinderen project
Je wieg zou er maar staan. Je ouders krijg je ‘gratis’ en kun je niet kiezen. Ben je geboren in Nederland dan heb je meestal een goed startpunt. Staat je wieg in Albanië, dan heb je vaak minder kans op gezond voedsel, uitdagend onderwijs en/of schoon drinkwater. De wereld is niet eerlijk verdeeld.

Talenten en gaven
Maar iedereen is uniek en verschillend. Iedereen heeft talenten en gaven gekregen die je mag ontwikkelen. De een twee, de ander drie of zelfs meer. In de Bijbel vertelt Jezus in Mattheus 25:14-30 daar een verhaal over en stimuleert de mensen om met deze persoonlijke talenten actief aan de slag te gaan.

Spaarproject
Het idee is om met (bovenbouw) basisschoolleerlingen een actieweek/maand te houden voor straatkinderen in Albanië, zodat ook zij zich kunnen ontplooien om hun talenten tot uiting te laten komen.

Download het talent-spaarprojecten basisschool (pdf)

Reageren