Samen met een ander NL zendingsgezin zijn we afgelopen week op schoolreis geweest. We bezochten voor het eerst in ons leven Macedonië en de stad Ohrid. Naast het bezoeken van verschillende plekken hadden we ook educatieve elementen ingevoegd.

20150603 schoolreisje Ohrid (7)We bezochten het Unesco erfgoed landschap Springs of st. Naun. We roeiden over kristalhelder water en hielden pauwen op afstand. We bezochten een dorp op het meer alias; baai van de botten en een Romeins fort, waar we samen picknickten. In de middag bezochten we de stad Ohrid, volgden een handgemaakte papierdemonstratie, zwengelden aan een oude drukpers, bekeken een boom van 1000 jaar oud, bezochten een kasteel en zagen indrukwekkende Romeinse mozaïekvloeren. Als afsluiting aten we met elkaar bij een restaurant aan het water.

In bed vroegen we J0sia wat hij het mooiste vond; dat waren de vissen in een vijver bij het restaurant. Eli@s vond de draaikolken van de roeispanen het mooiste. 😉 Mama beleefde de mooiste schoolreis uit haar juffen carrière en vond het roeien en het uitzicht op het meer het hoogtepunt. Zelf vond ik het kraakheldere water en de bronnen onder water prachtig samen met de historische mozaïekvloeren.

Ohrid is door de prijsvechter Corendon terecht in trek als citytrip. De stad heeft veel te bieden en we hoorden veel Nederlands om ons heen. Na de schoolreis konden we Macedonië wegkrassen op de wereldkaart.

 

 

Reageren