Musketier is een mannenbeweging.* Regelmatig hoor ik vrouwen verzuchten ook zoiets stoers te willen doen. Er is hoop, want onlangs las ik dat een vriendin mee had gedaan aan de vrouwenorganisatie ‘move your mountain’.

karakterweekend voor vrouwenZij nam deel aan een ‘karakter-weekend’ samen met andere vrouwen die naast de stevige wandelingen en outdoor-activiteiten ook tijd voor groei op geestelijk niveau. Op de website staat: ‘Een nieuw zicht op je geloof, op je geestelijk welzijn, op je functioneren. En hoewel we werken vanuit onze christelijke levensvisie, kan datgene wat we met je willen delen, ook heel goed landen als jij een niet-kerkelijke achtergrond hebt.’ Een stuk uit haar reisverslag:

Bij het meest heftige parcours, al klimmend rondom een rotsblok, wees mijn vriendin op het Kruis – dat zichtbaar werd zodra je een hoek omboog. Bij het zien ervan, brak er iets en bleef ik even rusten tegen de rotswand. Het was alsof God duidelijk wilde maken dat Hij wel degelijk te vertrouwen is, in alle situaties! En dat ik met Hem mijn angsten kan overwinnen. Nog intenser genoot ik hierna van een oversteek over de waterval en het abseilen erlangs naar beneden. Het was alsof er een last van mijn schouders af was gevallen.

Wil je niet naar Zwitserland, maar naar Albanië, geen probleem, in september organiseer ik Albanië Experience, met ook lange wandelingen, bezinning en vrolijkheid.

* Het concept kristalliseert zich uit en tegenwoordig hebben ze ook vader-dochter karakter-weekenden. Een karakterweekend voor jonge dames.

Reageren