04-IMG_5374Als ouders hebben we gisteren een belofte ingelost aan de kinderen. We willen ons huis open stellen voor gezinsuitbreiding: twee schildpadden. Gisteren hebben we de Griekse landschildpadden opgehaald en de kinderen waren reuzeblij. 

De schildpadden hebben we opgehaald in een stad een uur rijden hier vandaan. Daar wonen zendelingen in een huis, waar er al ruim tien jaar tientallen schildpadden in de tuin om het huis struinen. Er was zat keus en de ‘mooiste twee’ hadden de kinderen uitgezocht. Meneer turtle heet ‘Schillie’ en mevrouw turtle heet ‘Zemër’, wat ‘mijn liefje’ in het Albanees betekend. Het vrouwtje is herkenbaar aan een hartje op haar schild en de korte staart. We hopen dat ‘echtpaar turtle’ zich snel thuis voelt, wellicht later nog meer gezinsuitbreiding krijgt en de kinderen hen goed blijven verzorgen.

07-IMG_5377

Reageren