In de meivakantie kon je ons tegenkomen op Tha(s)sos, het meest noordelijke eiland van Griekenland. We hebben een zeer goede tijd gehad, genoten van elkaar, van de prachtige natuur, het strand, de oude historie en de cultuur.

schitterende natuurHet eiland kunnen we ook van harte aanbevelen. Hoewel het is berekend op veel toeristen, was het relatief rustig. Wellicht omdat het seizoen net begon, maar wellicht ook vanwege de economische crisis (in Griekenland). Wij vonden het heerlijk dat we op veel plekken de enige waren. De apostel Paulus heeft hier langs gezeild/gevaren op weg naar (Neapolis=) Kavala / Filipi. (Hand 16:11)

Onze top5 van de mooiste plekken zijn op Thasos:

  1. Giola, een ‘zwembad’ in de rotskust dat gevuld wordt met zeewater.
  2. De watervallen bij Maries, een prachtige wandeling en zeer veel watervallen en beekjes.
  3. Aliki, een prachtig schiereiland, met oude opgravingen uit de Romeinse tijd en een prachtige kust
  4. Het Romeinse theater bij Thasos stad zelf, (wordt nu gerestaureerd).
  5. De hoogste berg +1200m, (die hebben we niet beklommen; 4 uur wandelen)

Minder was, dat de inlandse wegen niet altijd goed begaanbaar zijn. Toch probeerde we het, maar onze auto schuurde langs een doornstruik met als gevolg wat lichte krassen. De strandschep zijn we vergeten en een beachvolleybal dreef weg in de zee… Ook de Grieken kunnen er wat van om hun afval in zee of van de afgrond te gooien…

Mocht je ooit erheen willen, boek vroeg of laat in het seizoen, vlieg op Kavala airport of Thessaloniki, huur een auto en geniet van dit eiland! Meer info

Hieronder onze vakantiekiekjes.

Reageren