De jonge Alban zit op tafel te eten. Z’n benen wijd en z’n bord er tussenin. Hij kijkt verlegen naar mij. Hij is de jongste telg uit een gezin van negen kinderen. Voor hem en zijn oudere broertjes en zusjes organiseer ik een fondswerfactie voor het straatkinderprogramma van de Kenedi Foundation, via facebook, m’n blog en per e-mail.

20150520-OlavVanaf de tafel zie ik mijn stoere twaalfjarige broer, hij steekt soms een wit rietje tussen zijn tanden waar rook uit komt. Soms mag ik mee met hem naar de winkelstraat. Dan moet ik op zijn schoot blijven zitten terwijl hij zijn hand omhoog houdt.

Soms als het donker is en ik al heb geslapen, hoor ik mijn broers en zus thuis komen, die hebben dan in de stad rondgezworven. Mama zegt dat ze op tijd thuis moeten zijn, maar ze luisteren niet.

Papa is sinds gisteren in de hoofdstad Tirana aan het bedelen. Soms komt hij met wat geld thuis, maar meestal drinkt hij het op of gooit hij het in een apparaat (gokkast). Ik mag altijd TV kijken, maar soms is het best eng. Mijn oudste zus (15) woont niet meer thuis, zij is vorig jaar getrouwd, maar komt nog wel eens langs.

Dit verhaal is een van de vele schrijnende verhalen achter de kindergezichten uit het straatkinderprogramma. Een dagbesteding voor kinderen die anders maar wat rondhangen op straat. Ze krijgen er te eten, kunnen douchen en er zijn schone kleren. Ze doen spelletjes met elkaar, krijgen huiswerk/scholing en horen over de Here God.

Help dit programma mede mogelijk te maken. Voor € 18 euro kan één kind een week lang naar het straatkinderenproject geeft u de kinderen vreugde en een betere toekomst.

Uw gift kunt u overmaken via International Teams – NL44RABO0342809970 t.n.v. straatkinderproject Korce. (belastingaftrekbaar, 100 % van uw gift gaat naar Albanië)

Reageren