Jezus leven is een boek over Jezus Leven, geschreven vanuit de tijdgeest van 2000 jaar geleden en de culturele context van het ‘rabbi zijn’. De auteur Henk Stoorvogel neemt je chronologisch mee in de tijdlijn van Jezus Leven op aarde.

20150517 Jezus leven 9789029723794Het boek is makkelijk geschreven, vlot te lezen, maar gaat ook de diepte in door Joodse begrippen uit te diepen, zoals ‘schmiga’ (vurig rotsvast vertrouwend geloof in God) en ‘tassel’, een kwastje aan de mantel van het kleed van een Rabbi.

Wat ik interessant aan het boek vind is dat Jezus ‘strategie’, zijn geografische route, en manier van meesterlijke communicatie wordt toe- en uitgelegd. Een ontdekking voor mij en verdieping van de Bijbel. Tevens vind ik het boek een aansporing om mijn geloof meer ‘schmiga’ te geven, zodat Jezus voorbeeld in mijn leven meer zichtbaar wordt.

Jezus Leven, volgen in het ritme van de Rabbi | Henk Stoorvogel | 230 pag | ISBN: 9029723794 | kopen

Reageren