‘Bad luck’, zo noemen ze het als erg veel pech hebt. En dat had ik vandaag. Na een wandeling met een Albanese jongen in het nationale park kwamen we terug bij de geparkeerde auto aan de kant van een doorgaande dorpsweg. Zit er aan de bestuurderskant, boven het voorwiel een enorme deuk.

Geen briefje onder de ruitenwisser, niemand heeft het gezien, taxichauffeurs die op de plek stonden weten nergens van en omwonenden geven niet thuis. Dus naar het politiebureau en een proces verbaal laten maken. Dat duurde ongeveer twee uur, want de betreffende agent moest opgetrommeld worden, net als de schade-expert-agent. Kopietjes van de autopapieren moesten we zelf maar ergens betalen en regelen.

Er is gelukkig niemand gewond en het is maar blikschade, dat is de positieve kant. De negatieve kant is: dat wij de schade zelf mogen bekostigen. De deur, de zijkant en misschien het wiel moeten gerepareerd worden, waar en hoe weet ik nog niet, dat komt vast wel goed.

Eindelijk geïmporteerd
Het is ‘bad luck’, dat ik een Albanese verzekering heb zonder casco, hoewel met casco er zonder dader de kans op uitkering klein is. Het is ‘bad luck’ dat ik de casco verzekering van mijn Nederlandse kentekenplaten gisteren heb opgezegd. De auto was immers na (36 bureautjes, 3 dagen werk en een he-le-boel geld) eindelijk geïmporteerd in Albanië. Weg gele nummerplaten, de nieuwe witte erop.

plaats delict, mijn auto stond op de plek van de witte mercedes, vijf meter vanaf de doorlopende weg

Dader zoeken
De dader kan waarschijnlijk snel gevonden door 50 euro uit te loven voor de gouden tip. Dan kan ik de kosten op hem of haar verhalen (als hij toegeeft en er bewijs is). Vervolgens zal de dader de kosten waarschijnlijk niet kunnen betalen, wordt opgepakt, belandt in de gevangenis en heeft een familie geen inkomsten. Dat is ook niet iets waarmee je veel opschiet.

Gevoelens
Ik voel boosheid, verdriet, onrecht, onmacht. De mooie wandeling wordt je ontnomen. En dan nog de financiën, het was al een dure periode, met een auto importeren, hout inslaan en dan nu dit er nog bij. Ook daar zal wel een oplossing voor komen; we laten ons niet zomaar uit het veld slaan.

Reageren