Eerder hadden we een, twee berichten geschreven over een meisje dat op twaalf jarige leeftijd moeder was geworden. De kersverse moeder was niet langer welkom thuis, vanwege de ‘schande’, die ze was voor haar buurt. Hoewel het niet de meest ideale oplossing was, boden we haar een plekje aan in ons gezin. Er werd veel overlegd over de beste optie in deze uitzonderlijke situatie.

dorpjeInmiddels is de situatie dat de 12 jarige samen met haar baby thuis is. Na lang aandringen en inpraten op de vader, stemde hij ermee in dat zijn dochter en kleindochter terug kwamen naar het dorpje.

Daar zijn we erg blij om, want bij familie wonen is het allerbeste. Hoe het in de toekomst zal gaan, weten we niet. Ze zijn nu twee weken terug en tot nu toe gaat het goed.

Het gezin wordt in materiële zin ondersteund vanuit de Kenedi Foundation onder andere via de net opgerichte voedselbank. We hopen dat beide meisjes rust mogen krijgen en zich veilig mogen weten.

Op het politiebureau zijn er allemaal formulieren opgesteld en ondertekend dat de vader van de 12-jarige niet verhaal bij de verwekker van de baby verhaal gaat halen, want daarvoor willen we niet dat het meisje gebruikt gaat worden. Hij heeft daarvoor getekend en we hopen dat hij woord houdt… De vader van de baby zit overigens achter de tralies.

Reageren