Zaterdag gingen we naar de markt in Korce. Een plek waar veel bedrijvigheid is en duizenden mensen kopen en verkopen. Onderweg kwamen we langs een slagerij en wat lag daar in de toonbank?! Een compleet lam, ontdaan van de huid, behalve bij het puntje van de staart. Maar dit was niet het enige bijzondere wat we zagen.

In het park zagen we iemand die met een haan in de hand wandelde, alsof hij een paraplu vasthield. Bij de kledingmarkt ontdekten we diverse Nederlandse T-shirts, van een hardloopwedstrijd, de Tholenloop, een wk aanmoedigingsshirt of een foto-40e-verjaardags-T-shirt. Prijs: 300 lek per stuk = 2,20 euro.

photo(2)Het meest opmerkelijke was dat iemand een egel-familie verhandelde. Met een stokje werden de egels bij elkaar gehouden en opgerold in een canvas tas. Ik ben bang dat als ik dit schrijf de egeltjes niet meer in leven zijn, maar al zijn verorberd…

Reageren