Misschien ken je het populaire liedje van Ali B en Marco Borsato wel. Een mooie melodie die oproept om recht te doen. Vandaag werd de songtekst ineens concreet…

20150323 wat zou je doen..Gisteren op de Bijbelstudie hoorde we van een meisje van twaalf (!) dat bevallen was van een gezonde dochter. Ze was destijds verkracht en afgelopen zaterdag werd ze moeder. Maar wat nu?! Haar ouders, met name haar vader is enorm kwaad en vindt zijn dochter een schande voor de gemeenschap. De kersverse vader zit in de gevangenis

Eh yo hoe erg zou het zijn op de Balkan?
De meeste mensen die snappen er geen bal van (…)

Want als wij niks doen dan is hun leven verloren
iedereen heeft het recht op een eerlijk leven
En ze kunnen nog zoveel op deze wereld beleven
Kom we geven ze een kans en bieden ze hulp
Hou je koppie omhoog en kruip niet in je schulp
Steek de handen in elkaar, want dan staan we sterk
Nee, we kijken niet toe, we gaan aan het werk

Toen ik hoorde van de situatie heb ik dit besproken met Fran(ien. Zij had de afgelopen week het gevoel dat wij als gezin wel iemand zouden kunnen opvangen als dat nodig mocht zijn. En dan komt dit voorbij. Een songtekst die praktijk wordt en de vraag is: ‘wat zou je doen’?!

Er zijn allerlei mitsen en maren te bedenken om het niet te doen en in je comfort zone te blijven. Er zijn goede excuses te bedenken: We spreken de taal niet? Past het wel binnen het gezin? Kun je haar wel vertrouwen? Laten we eerst integreren en dan…

En dan te bedenken dat we het vorige week samen nog hadden over ‘vertrouwen op God’. Je moet dan ook echt loslaten wat je spannend vindt. Hetzelfde zou zijn als Fran(ien tegen mij zou zeggen: ‘Ik vertrouw je’, maar ondertussen steeds alles wat ik doe in de gaten zou houden. Vertrouwen we God echt in alles? Of komt onze eigen ik toch nog vaak om de hoek kijken? ‘Ja, ik vertrouw op U, maar…’ Dus besloten we: ‘Ja. wij vertrouwen U in alles. Doet U maar wat belangrijk is.’ En dan nu deze situatie…

We hebben aangegeven dat we de ’twee kinderen’, als het noodzakelijk is en zij en de instanties dit goed vinden, willen opvangen. We weten nog niet hoe het verder gaat. de jonge moeder vond het aanbod genereus, maar of ze er daadwerkelijk gebruikt van maakt? We leggen het bij God neer, als het de bedoeling is dat beide dames komen, dan is het helemaal goed! We zijn benieuwd. Willen jullie alsjeblieft voor deze meisjes bidden, dat kunnen ze enorm goed gebruiken. (en ook een beetje voor ons, we vinden het ook erg spannend!)

Weet dat soortgelijke situaties jouw pad gaan kruisen, en dan is de vraag: ‘wat zou je doen?’

Reageren