20150316 skypeAfgelopen week hebben we relatief veel geskyped met mensen in Nederland. Veel vrienden en familieleden vroegen zich af hoe het met ons gaat. Omdat skype gratis is en je elkaar kan zien, duren de gesprekken vaak langer dan telefoongesprekken. Fran(ien zegt altijd dat ze niet te lang wil skypen, maar veel gesprekken duren langer dan een uur.

Ook de kinderen kletsen soms met klasgenoten of hun neefjes en nichtjes. Laatst hebben we met Fran(iens oma van negentig geskyped. Het was haar eerste skype-ervaring en ze vond het zooo bijzonder. ‘Alsof ik nu even in Albanië ben, op de koffie bij jullie’.

Mijn oud oom woonde dertig jaar geleden in Malawi. Mijn oma schreef toen elke maand een brief. Tijden zijn veranderd. Wij zijn blij en dankbaar dat de technologie ons kansen biedt om op een makkelijke manier te communiceren.

Reageren