Wel eens gehoord van schurisme?! Ikke sinds kort. Schurisme is een trend die uit Engeland is overgewaaid, waar het fenomeen shedding heet. Het gaat om mensen die in hun schuurtje een eigen wereld hebben, een soort heiligdom, waar ze erg veel tijd spenderen en proberen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur thuis. Vooral voor veel mannen is hun schuurtje het toppunt van geluk.

In het nostalgisch Hollandse TV Programma ‘Man bijt hond‘ hebben ze de extreme gevallen gevonden van schurisme, zoals Jan, die eten en drinken bijzaak vond, en liever in de schuur aan het werk bleef om daar te knutselen.

Mijn opa was vaak ook in de schuur te vinden, waar hij vaak dingen van ijzer maakte, verkocht in zijn voorkamer en doneerde aan een goed doel. De schuur is ook wel mijn plekje. Hoewel het niet zo is dat ik naar de schuur vlucht en er dagelijks te vinden ben. Ik vind het heerlijk om wat te fabrieken, zagen en timmeren in de schuur.

Sinds kort is de Albanese schuur ook een beetje ingericht, hoewel er nog pallets met hout in staan. Als het lente wordt zal ik em eens wat beter gaan opruimen en inrichten. Voor nu is het goed dat het gereedschap erin is opgeborgen en niet meer in huis ligt. Is de vrouw ook weer blij 😉

Lees ook het artikel in NRC

 

 

Reageren