IMG_1952 nietje in boomNietjes in de boom
Als je een evenement organiseert moet je natuurlijk wat aan promotie doen. Postertjes vermenigvuldig je in een kopieerderij (weinig mensen bezitten een printer) en waar hang je ze dan op?! Aan de bomen op de boulevard. Nietje of punaise door je postertje en iedereen die er langs loopt ziet jou evenement. Geen bomen, geen probleem, met tape om een lantaarnpaal kan ook.

Koffie drinken
Koffie drinken is in NL vaak een uitje om gezellig en ontspannen te kletsen met anderen. In Albanië ook, maar doe je ook informeel zaken. De burgemeester zie je niet op kantoor, maar is des te meer te vinden in bepaalde koffie toko’s. Ook voordat je aan het werk gaat is het normaal om elkaar ’s ochtends te ontmoeten in een koffieshoptent. Met Italië als buurland is de koffie kwaliteit prima!

Water/wegen
Als het regent, dan worden wegen rivieren. Het water gaat naar het laagste punt en neemt veel zand grint en afval mee. Als je dan rijdt op de betreffende weg, zie je vaak de gaten niet, wat je auto en de weg niet ten goede komt.

Kale heuvels
Dictator Enver Hoxa had soms rare ideeën. Naast honderdduizend bunkers heeft hij ook veel bos laten kappen. De heuvels werden veranderd in terrassen en daarop moesten dan olijfbomen gaan groeien. Dat is vaak niet van de grond gekomen, maar het kappen bleef doorgaan. Inmiddels wordt de houtschaarste groter en er weinig bomen te vinden op de heuvels. Er moet zeker bijgeplant worden, maar dat duurt decennia voordat die bomen op en duurzame manier gekapt kunnen worden.

DIMG_1961ominoën
Weer of geen weer. Je ziet vaak oude mannetjes dominoën in het park. Vaak staan er ook wat toeschouwers bij te kijken, die soms de-beste-stuurlui-staan-aan-wal-houding aannemen. Ze spelen het spel fanatiek, leuk om te zien.

 

 

 

 

 

 

Reageren