Vandaag zijn we weer naar de kerk geweest. Uiteraard verloopt de dienst anders dan in onze thuisgemeente in Nunspeet. Wat opvalt is dat er een vaste structuur is: opening, 4 liederen, toneelstuk, 4 liederen (laatste lied collecte), preek, en een afsluitend lied. Op het podium staat een Albanese vlag (op een verhoging), na de Bijbellezing volgt er applaus en het combo is gekleed in een soort pij.

Het is een vlotte dienst, zonder koffie drinken, maar na de dienst wel veel ontmoeting. Een parallel kinderprogramma is er niet, dat is op zaterdagochtend. Ook herkennen we veel melodieën van internationale (worship) liederen. We snappen nog niet veel van de preek, onze taalles moet nog beginnen, maar voelen ons welkom en thuis in de gemeente.

Hieronder een indruk van de zangdienst:

http://youtu.be/KuGMrbWZAsc

Reageren