Onlangs werd ik geattendeerd op Netflix, een online programma waarmee je onbeperkt films kan kijken voor een bedragje onder de tien euro per maand. De video’s die je nog in huis hebt, maar ook de dvd’s kunnen weg met deze handige tool.

Popcorn_TimeEen paar dagen later tipte mij iemand op de gratis variant; popcorn times. Een scala aan genres en aan films staan er voor je klaar, inclusief vele talen in de ondertiteling.

Kijktip
We hebben onlangs de film the good lie gezien. Een erg indrukwekkende film met als thematiek het vele geweld in Afrika, de Afrikaanse cultuur, vluchten voor oorlog, kindsoldaten en de Amerikaanse immigratiedienst.

Liegen mag
Ook de titel ‘een goede leugen’ zette ons aan het denken. Je mag niet liegen volgens de Bijbel, daar ben ik het mee eens, maar soms draagt een leugen bij aan het doen van recht. Denk aan de vraag die Duitsers stelden in de Tweede Wereldoorlog: ‘heb je onderduikers verborgen’. Ook in deze film komt dat naar voren in combinatie van een stuk ‘zelfopoffering’. Zeker het kijken waard mede omdat er nihil in wordt gevloekt en geen seks in voor komt.

Reageren