Anne (1958) en David (1955) uit Engeland besloten om een sabbatical op te nemen en deze nuttig te besteden. Ze verlieten hun plekje in Bath om een jaar in Korce te gaan wonen om daar te helpen bij de Kenedi Foundation.

En zo zat ik bij David en Anne op de bank voor een blog-interview…

D and AAnne geeft onderwijs aan zendingskinderen van Engelse, Amerikaanse en Nederlands komaf. Maandag tot en met donderdag geeft ze les aan vier kinderen en op vrijdag zijn dat er negen in de leeftijd van 6-7 jaar. Anne werkt in Engeland bij een hoog aangeschreven nany-school.

David assisteert met het lesgeven en adviseert bij een nieuw financiële software voor de stichting. Hij geeft Engelse les aan een groep tieners in een dropje Flogihst, waar ook een kerkje is gestart. David is registeraccountant in Engeland bij een zorginstelling.

Van het ene…
Vanuit hun gemeente in Engeland zijn diverse zendelingen uitgegaan. David zat in de zendingscommissie en werd in 2012 gevraagd om een zendelingsechtpaar in Albanië te bezoeken. In 2013 ging hij weer en nam dit keer zijn vrouw Anne mee op hulpreis.

Naderhand kwam er een vacature voor een Engelse juf, iets wat prima bij Anne past. Anne: “Aanvankelijk wilde ik eigenlijk helemaal niet reageren, omdat ik dacht dat het niets voor mij was. Toch liet God aan mij merken dat het goed was om te gaan en opende deuren. Tegen alle verwachtingen in kon ik een sabbatical opnemen bij mijn werk, waarschijnlijk mede door het gebed van mede-kringleden. Ik voelde dat de Heilige Geest voor mij uit ging.

Later als we groot zijn
“We dachten dat we iets wilden gaan doen als we met pensioen waren, maar we weten niet of we dan nog leven. Tegelijkertijd hebben onze kinderen allemaal een tussenjaar gedaan bij hun studie. We zagen dat het hun goed deed, en ons nu ook. Het is echt bijzonder om er een jaar tussenuit te gaan, een aanrader”

Motivatie
Anne: “Ik wil zijn waar God mij hebben wil, dat is de beste plek. We hadden allebei een heel sterk gevoel dat we dit moesten doen. Anne gaf veel les over kinderen, maar nu geeft ze les aan de kinderen. Het is gaaf om onze zendelingen uit de gemeente te bemoedigen voor een langere tijd.”

Verwachtingen
“Ik verwachtte dat het moeilijker zou zijn dan we van te voren dachten. We settelden snel en initiatieven van onze kant werden gehonoreerd zoals een Engelstalige Bijbelstudiegroep.” Anne: “Van te voren was ik bezorgd wat het niveau van de kinderen zal zijn, ze konden nog niet lezen (start groep 3), maar nu zie ik dat ze vooruitgang maken en steeds vlotter lezen.”

David: “Zelf hebben we nog geen kleinkinderen, dus de 6-7-jarigen was ik niet meer zo gewend. Ik vind het leuk om te helpen en te spelen met de kinderen, heerlijk. Elke zondag en woensdag gaan we naar de kerk in een dorpje, waar we de mensen al snel leerden kennen. We baden ook wel met de mensen na een dienst, als ze daarom vroegen, bijzonder om te doen.”

Bijzonder
“Het is erg bijzonder om een jaar apart te zetten en je in te zetten voor je naaste op een manier die bij je past. We krijgen meer dan dat we hier kunnen geven en we willen een ‘gap-year’ cq sabbatical, als vijftigers, van harte bij je aanbevelen!”

Tot slot
Ze zoeken nog een opvolger die het stokje kan overnemen. Ben jij goed in Engels en lesgeven, neem dan contact op.

Maandelijks blogt Anne over hun belevenissen

Reageren