Al een maand hebben we een peertje in onze slaapkamer. Na wat gesnuffeld te hebben op welke.nl, wilde ik van ons afvalkarton een nieuwe lamp maken. Het karton moest toch nog opgeruimd worden.

Er zijn best leuke lampen van karton, maar ik wilde een eigenzinnige baobab-boom-lamp maken. Dat leek me wel geinig. Ik heb met een mal negen korte boomstammen en negen uitwaaierende boomstammen uitgetekend. Uit het dikke karton 12mm (3 lagen) heb ik met een decoupeerzaag de stukken gezaagd. Aan de rechte kant ging boven en onder een hapje eruit en er werden nog twee (tandwielachtige) ringen gemaakt waar de boomstammen in geklikt konden worden.

We hebben em wit geschilderd en op de topjes wat zilververf gedaan voor de weerspiegeling. ff drogen en dan in elkaar drukken zonder lijm te gebruiken. twee touwtjes eraan en ophangen maar. Toen het licht aanging was het effect overweldigend. Zelfs de sceptische Franc:en was overtuigd. Check de pica’s

 

 

De lamp

Reageren