Gisteravond voordat we gingen slapen baden we voor een spoedige aankomst van onze spullen in Korca, voor de start van school en voor water in de keuken. We lopen bijna een week te sjouwen met emmers door het hele huis om ook water boven te hebben.

IMG_4296 Vanochtend werden we wakker doordat Jos:a zei: ‘Als ik naar de WC moet krijg ik natte voeten.’ ‘Ga maar naar beneden riepen we vanuit ons warme bedje, daar is ook nog een WC.’ Toen we tien minuten later zelf uit bed stapten, bleek dat er een waterslang aan de WC bak was geknapt. Het water spoot uit de muur. En de badkamer, gang, woonkamer en eet-keuken stond blank. Na een autoprobleem, een warmteprobleem hadden we een nieuw probleem: water in overvloed….

Gelukkig kon ik snel de hoofdkraan afsluiten, zodat er geen water meer bij kwam. Terwijl Francien de jongens entertainde in hun slaapkamer en we daar het warm maakte, begon ik met hozen. Met een blik (van de veger) schepte ik het water in een grote pan.

We riepen de hulp in van Joni en Eduard die snel kwamen met een bezem en mop, een trekker kennen ze hier niet. In de badkamer en de keuken stond zo’n vijf centimeter. In de woonkamer waren twee grote tapijten drijfnat. De schade was gelukkig beperkt tot en met de duckies (die we konden drogen aan de waslijn) en een peak equalizer (vangt het variabele voltage op en stabiliseert deze).

IMG_4297Rond tien uur was het water naar buiten gewerkt en de vloer weer schoon, mooie bijkomstigheid. Eduard verving de keukenkraan en haalde een nieuw slangetje bij de sanitair boer. ‘Problem solved’, dachten we, maar dat bleek niet het geval te wezen. Ook de mengkraan van de douche was geknapt door de bevroren leidingen. Nadat deze was gehaald en er een expert in de vorm van een loodgieter bij was gehaald bleek het probleem groter dan gedacht.

IMG_4298 IMG_4300

Niet alleen enkele kranen waren geknapt door de vrieskou, maar er is ook een leiding in de voer van de badkamer op de eerste vloer gesprongen. Deze zit gestort in de vloer, dus moet er gebroken worden. De vraag is nu hoe de verhuurder op dit probleem zal reageren. Zelf zijn we erg blij met de hulp van mensen om ons heen die vanalles in werking zetten. We zijn gelukkig niet voor een gat te vangen en blij dat onze persoonlijke schade beperkt is.

Doordat we ‘konden zwemmen in de woonkamer’ is de eerste thuisles pas ’s middags begonnen.

Reageren