Vanwege heeeele drukke dagen, waren onze prioriteiten orde scheppen in de chaos en veel uitpakken en weer inruimen.

De afgelopen dagen waren druk, want we zijn verhuisd naar een ander huis. In Nederland is dat al best een klus, maar hier gaat alles toch wel anders.

Loslaten

Vol spanning keken we uit naar de komst van de vrachtwagen. Het voelde ook best een beetje raar om je spullen uit handen te geven, los te laten. Je vraagt je toch af wat er allemaal onderweg kan gebeuren: ongelukken, problemen met een veerboot, gezeur bij de douane, beschadigingen, diefstal enzovoort. Ik (Franc:en) merkte dat ik er toch wat onrustig over was; slechter sliep. Op zaterdag zou de vrachtwagen aankomen in Korca. Het was belangrijk om voor die tijd de sleutel te hebben van het nieuwe huis, dan konden de spullen meteen naar het goede adres.

Vrijdag 23e

Vrijdagmorgen konden we de sleutel ophalen. Op hetzelfde moment hoorden we dat de vrachtwagen niet zaterdag, maar die vrijdag over een paar uur al aan zou komen! Super!! Het ging allemaal heel voorspoedig met de reis en ook bij de douane. Wat een zegen! Maar natuurlijk moesten wij wel even snel schakelen. De voorbereidde lessen gingen niet door (feest voor Jos:a) en er moesten mensen gevraagd worden te helpen. Sjouwers en vervoerders. We mochten de vrachtwagen laten parkeren bij een hotel aan de rand van de stad, want vrachtwagens mogen de stad niet in. Vervolgens werd de pallet met bananendozen overgeheveld naar een Italiaanse driewieler pick-up (zo’n enorm roestig ding) en naar ons huis gereden. De rest zou een nachtje bij het hotel blijven staan.

Inpaktalent

Op zaterdag kwamen de meubels die heel goed waren ingepakt door Ja:ro en broertje Flor:an!!! Complimenten voor het inpaktalent. Op een kras na op een dressoirkast, is alles heel aangekomen in ons huis. We zijn echt enorm blij en dankbaar voor al die mensen die dit mogelijk hebben gemaakt van Nunspeet tot Korca!!!

Weer wateroverlast

In de schuur naast het huis staat een zogenaamde ‘Kaldei’. De warmte van het vuur wordt verwerkt in de leidingen van een CV systeem, waardoor het hele huis wordt verwarmd. Er zit ook een noodleiding op, voor als het mis gaat… Bij het testen ging het twee keer mis. We hadden een deja vu, naar de eerdere watersnood, maar dit keer was werd de schuur inhoud alleen ‘maar nat’. We hebben extra hout inmiddels, maar dit is ook nat… En nat hout stoken is niet makkelijk…

Verschillen

Drie grote verschillen heeft ons Korca-huis in vergelijking tot ons Nunspeet- huis: 1) Boven is beneden en beneden is‘ boven, dat wil zegen, boven is de woonkamer, leslokaal en keuken. Beneden zijn de slaapkamers. 2) De woonkamer en keuken zijn apart van elkaar, terwijl in Nunspeet dit overliep. 3) De hal is zo groot als de woonkamer en keuken in Nunspeet samen…

Cito

Ondertussen ben ik met de Cito toetsen begonnen. Wat is het leuk om je eigen kinderen zo te volgen. Jos:a vond de toets van Efra:m ‘ vet makkelijk’, hij keek er raar van op, dat ik zijn toetsen ook ‘vet makkelijk’ vindt. Maar echt: ze doen heel goed hun best. Via GAiN hebben we drie schooltafels en stoelen gekregen. Van die tafels waarvan de het tafelblad kunt optillen. Heel interessant natuurlijk 😉 en erg handig.

Komende dagen

We gaan binnenkort nog op zoek naar een bank en willen graag internet aan huis. We hebben ook een postbus geopend: FAMPH; KP 24; LL 12 Korca, Albanie.

Reageren