We zijn alweer twee weken in Korce, Albanië. We vinden dat we het tot nu toe aardig doen, ook al hebben we wel al wat voor onze kiezen gehad (auto-, water– en kou-probleem.) Omdat we een beetje hulpeloos zijn en afhankelijk zijn van anderen worden we gedwongen om het rustig aan te doen. De afgelopen week is Francien begonnen met thuis-onderwijs, hebben de kinderen nog extra inentingen gehad en zijn er wat (in)formele gesprekken geweest over mijn toekomstige werkzaamheden bij de Kenedi Foundation.

huis buitenkant klMaandagmorgen hebben we twee huizen bekeken. (In totaal nu drie) waar we kunnen gaan wonen. Vooral het laatste huis viel in de smaak, het is logisch ingedeeld, heeft 4 slaapkamers, een tuintje en voldoende ruimte binnen. Daarnaast heeft het huis een zogenaamde Kaldaj (een cv-verwarmingssysteem via de kachel) en is dus warm!!! De eigenaar woont in Amerika en in het huis hebben andere zendelingen gewoond.

Aankopen
Het is een kaal huis, dus we moeten een gasfornuis, koel/vrieskast, wasmachine en meubeltjes zoals een bank, tapijt en kledingkast aanschaffen en het nog verder inrichten. We zijn met het concept-contract akkoord en de vrachtwagen spullen kunnen direct naar de nieuwe woning. We moeten alleen nog meer hout en internet thuis regelen, dan zijn de meeste zaken geregeld. We kunnen er aan het einde van deze week in.

Zat
Zelf ben ik de natte rokerige woonkamer van 12 m2 een beetje zat. We wonen, eten, koken en vertoeven erin met zes personen. De vergelijking met een Roma-huisje is te ver gezocht, maar ik heb wel veel inlevingsvermogen nu.

Truck is onderweg
Maandag is ook de GAiN-truck vertrokken naar Albanië. Logistiek is altijd bijschakelen qua planning, maar we hopen zaterdag de goederen te kunnen ontvangen. Dan moet het wel goed gaan ook bij de douane… een gebedspunt.

Reageren