Ja, het is gelukt! Oke, er waren wat opstartproblemen met de auto aan het begin van de trip, maar de rest van de reis heeft ‘ie het prima gedaan. We hebben sneeuw, regen, zon, vrieskou, vlakten en bergpassen bedwongen en aan het einde van de middag zijn we aangekomen in Korca.

De kinderen hebben het prima gedaan; vijf hele dagen reizen en maar tien minuten gekibbel in totaal… wat een kanjers! Ze hebben heerlijk naar buiten gekeken, liedjes mee gezongen, autobingo gespeeld en mopjes aan elkaar verteld.

Jairo is nu in ons nieuwe huis aan het kijken, samen met Eduard (Nederlander die al een aantal jaren met zijn vrouw en kids hier woont). Het was even spannend of het hek open zou gaan, want die was gisteren dichtgevroren. Een leiding doet het, de anderen zijn bevroren. Het is hier dan ook flink koud ’s nachts. Maar vanaf donderdag wordt het weer wat zachter en gaat het dooien. Joni en Eduard hebben heerlijk voor ons gekookt, ons huis klaargemaakt, een elektrische deken in ons bed gelegd en vast wat boodschappen gedaan. Super bedankt, lieve mensen.

Terwijl Jairo dus bij ons nieuwe huis is, ben ik de blog aan het schrijven, want hier (bij Joni en Eduard) hebben we internet. We houden jullie op de hoogte hoe we het vinden op ons nieuwe plekkie.

Lieve groeten van ons allemaal

Reageren