Na een extra aankomst- en acclimatiseringweek is Fran(ien gisteren begonnen met school met een combinatiegroep 3/5. Ze heeft er zin in, het is goed voor de jongens (ze vervelen zich soms) én het zorgt weer voor ritme. Vooralsnog zal ze vooral ’s ochtends les gaan geven. En waarschijnlijk als ik wat meer werk ook ’s middags als Silas slaapt. De grootste uitdaging voor de juf is het enthousiasme van ‘de leerlingen’.

School_begonnenHet plan is om deze week een aantal kleuterscholen (Kopëst) te bezoeken. Efra”m krijg een upgrade van groep 1 naar groep 2, omdat dit met de leeftijdsgroepen te maken heeft. ‘De vent maakt de tent’, en het schijnt hier van toepassing te zijn op de juf. Het hangt voor een groot deel af van het enthousiasme van de juf af, naar welk schooltje Efra:m zal gaan.

Reageren