Sorry mensen, wij hebben jullie een paar dagen in het ongewisse gelaten. Komt waarschijnlijk om dat het toch wel druk is. En toch ook weer niet, maar alles is gewoon wat intensiever hier. We geven jullie daarom een kijkje in onze afgelopen week.

Maandag
De week begon bijzonder nat, zoals jullie in de vorige blog konden lezen. Gelukkig liggen hier boven (waar wij in de winter wonen) plavuizen, dus het water was na een uur dweilen weer weg met behulp van anderen.

Er was sprake dat er een lek zou zijn in de badkamervloer, omdat in de badkamer eronder het water door het plafond druppelde. Gelukkig was dat ‘alleen maar’ door de enorme hoeveelheid water (er stond zo’n 5 cm) toch ergens naar toe moest. Het scheelt een hoop herrie, breken troep en stof. Ook al hoeven we het zelf niet te doen, we zaten er ook niet echt op te wachten. Nu moet er alleen nog een nieuwe boiler boven komen, want degene die we nu hebben is kapot. We kunnen ons beneden douchen, maar het is daar wel eeerrrggg koud. Regelmatig denk ik (Francien) aan verhalen die mijn opa’s en oma’s vertelden over vroeger: ijsbloemen op de ramen, wolkjes in huis en rijp op de dekens.

’s Maandags zijn we dus ’s middags met school begonnen. Dinsdag kwam er een aantal mensen op bezoek en was het wat rommelig qua lesgeven. Maar de jongens hadden er zin in en het ging best goed. We moeten immers allemaal een beetje onze draai vinden.

Woensdag
Hoewel ik dit best een aardig huis vind, is Ja:ro er niet zo blij mee. Vooral omdat het huis nogal onlogisch is ingedeeld. Je moet via allerlei kamers en gangetjes van boven naar beneden of andersom. We moeten dus steeds nadenken dat je iets meeneemt als je toch naar beneden gaat. Anders moet je vaker lopen. Ik wil ook niet klagen, omdat ik weet dat veel mensen het enorm slecht hebben; geen hout voor de kachel, tochtige huizen, enz. En dan is ons huis een paleis! Toch hebben we besloten om ’s woensdags voor een ander huis te gaan kijken.

Wauw! Of we een andere wereld in stapten! Een prachtig mooi, wit, zonnig, licht, strak afgewerkte onderste verdieping van een drie-verdiepingen-tellend huis (sorry we hebben geen foto). Ook een mooie kelder. De eigenaar woont erboven, maar wil daar eventueel wel weg om op de bovenste verdieping te gaan wonen. Dan zou er ook nog een ander gezin kunnen wonen. Allemaal leuk, maar het idee dat de huisbaas boven je woont en alles van jou en je kinderen ziet, lijkt ons niet zo handig. Maar het was wel erg leuk om te zien dat er ook echt mooie, degelijke huizen in de stad zijn. En dan begint het wel een beetje te kriebelen. We gaan vast nog meer bekijken.

https://ppcdn.500px.org/20731695/db66b5c90bf33e4251b64622bff86f82da256379/2048.jpgDonderdag
zijn Ja:ro en ik met Joni naar Griekenland gereden (Kastoria) om daar vaccinaties op te halen bij een apotheek. Terwijl de apotheker de bestelling klaarmaakte, zijn wij met een koffietje in de zon gaan zitten. Heerlijk! Ik heb zelfs mijn jas uitgedaan. In Griekenland is er een uur tijdsverschil, dus daar maakten we wat grapjes over. Na de koffie hebben we boodschappen bij de Lidl (ja mam!!) gedaan en vervolgens wilden we de vaccinaties ophalen. De apotheek heeft van 14.00-17.00 uur siesta. Dus om 13.30 uur stond we voor de deur… die dicht was. We hadden ons – stom stom stom- vergist in de tijd!!! Dus moesten we tot vijf uur nog wat gaan doen. We zijn de bergen in gereden om naar een skipiste te gaan. Dit was een vervallen plek waar –volgens mijn deskundig oog- niet vaak geskied wordt. Ik zou het in ieder geval niet aanraden. Om vijf uur met een tas vol spuitjes terug naar Korca en samen gegeten met de Versteegjes naar een heerlijk recept van M & M uit Ermelo!

Vrijdag
Weer lekker gewerkt met de jongens. Tussendoor kwam verpleegkundige Marleen ons allemaal verrassen met een of twee prikken – in de billen. Oh, wat baalden de oudste twee. Brullen van de opgebouwde spanning en weten dat ze over een maand weer moeten…

Ja:ro heeft vanmiddag een gymles met de jongens gedaan; een soort speurtocht met bewegingsopdrachten door ons huis (want beneden komen we bijna niet) met als doel het vinden van ‘de geheime kamer’.

Jos:a zocht er al een week naar, maar onder het vloerkleed van zijn toekomstige slaapkamer (als we hier blijven wonen) zit een luik in de vloer met daaronder een trap die uitkomt bij een deur. Waarvan we de sleutel echter nog niet hebben gevonden…. Dus de spanning blijft. Wat zou erachter zitten???

We hebben veel gedaan, maar ook wel even lekker met een boekje op de bank kunnen zitten en dat voelt erg fijn. We weten dat er nog veel gedaan moet worden wanneer de vrachtwagen komt. De planning is dat het de 24e zal zijn.

Reageren