Als iedereen een dag vrij is, doen wij dat ook maar! Het voelt heel onwennig; we zijn zo druk geweest de laatste paar weken. Werkelijk elke minuut werd effectief besteed. Nu kunnen we zomaar niksen…

Zo werden we vanmorgen pas na acht uur wakker – thanks boys! Na een ontbijtje met een eitje zijn we in een leenauto gestapt en slapend-Giessen-centrum ingereden. Slalommend om gebroken glazen flessen en resten vuurwerk heen. Het was hier overigens heel rustig. Zo rustig dat Josia er niet voor zijn bed uit wilde komen. Terwijl hij nog had gezegd dat we hem absoluut wakker moesten maken, want dit was ZIJN dag van het jaar….

Vervolgens hebben we de auto geparkeerd om naar een botanische tuin te gaan (op de kaart stond er een hertje bij getekend, wat een lokkertje was voor Elias en Efraim, maar Josia had er eigenlijk geen zin in) en op zoek te gaan naar iets leuks. Dat werd al gauw gevonden in de vorm van een ‘Reisepass’ van een student. Nu was Josia van de partij; hij wilde meteen naar het politiebureau waar we vlakbij stonden. IJverig ging hij vervolgens op zoek naar nog meer schatten. Hij vond zowaar ook nog een Dino06stuiver. Even later kwamen we nog twee grote dino’s tegen in de voortuin van een school. Het uitje was geslaagd toen we ook nog wat klim-speel-toestellen tegen kwamen.

Toen naar het politiebureau. De spanning stond op de gezichten van de kids te lezen. Een Duitse agent, die ineens Nederlands begon te praten! (zijn vriendin was Nederlandse) stond ons te woord. Een paar minuten later stonden we weer buiten en gingen we weer terug naar ‘huis’.

’s Middags heeft Francien de Libelle van haar moeder gelezen en heeft Jairo een tukkie gedaan terwijl de jongens achter de Duitse versie van ‘Madagascar’ zaten. Ook werd er weer druk gespeeld met de leen-Playmobiel.

We vermaken ons prima, we maken er het beste van en zijn erg benieuwd wat er morgen van onze auto overblijft… Bidden jullie mee dat de auto echt gemaakt wordt en we zaterdag weer verder kunnen rijden?? Morgen om 7:00 uur staat de ADAC takelwagen in de straat.

Reageren