Zaterdag 3 jan zijn we van Giessen naar Salzburg gereden. In tegenovergestelde richting zagen we enorm veel dakkoffers op auto’s; wintersporters op weg naar huis.  Terwijl wij heerlijk konden doorrijden stond het aan de andere kant van de autobahn regelmatig stil.

De kids waren superlief in de auto. Daarvan hadden we wel een buslading vol kunnen hebben. Na München ging de zon onder en stonden we DRIE kwartier in de rij om te tanken. Als echte Nederlanders dachten we even dat het gratis was, maar helaas…

Ondertussen was het gaan sneeuwen. Zeker rondom Saltzburg was het bar en dan ook nog in het donker… Om bij het logeeradres te komen moesten we een slingerweg naar boven nemen. Door het slechte zicht gingen we even verkeerd. Vlak bij het einde van het omhoog klimmende pad, stopte de auto ermee. Mensen vlakbij schoten te hulp en in de ‘stromende’ sneeuw werden de sneeuwkettingen om de banden gelegd. Na een pakje stroopwafels als bedankje konden we weer verder en gingen we weer in z’n 1 verder. We werden opgepikt door Bart (onze gastheer) en reden door een sprookjesachtig landschap van besneeuwde bomen en witte wegen met in de verte verlichte ramen. We werden begroet door Tine, Fleur (3)  en Benjamin (1) in een gezellig, warm Oostenrijks huis. Het eten stond al klaar. Heerlijk! Tof om zulke gastvrije mensen te mogen ontmoeten.

Als gezin sliepen we samen in de woonkamer. Na een lekker nachtje slapen, ging jairo zondag eerst de auto -bedolven onder een deken van sneeuw- proberen te starten. Het lukte weer! Door een sneeuwlandschap bij daglicht vertrokken we na heerlijk ontbijt.

Vlak na vertrek namen we bij een kleine skipiste een verkeerde afslag. Weer de sneeuwkettingen eronder en na een half uurtje reden we weer op een schoongeveegde weg. Halverwege Oostenrijk brak de zon door. Heerlijk om die weer te mogen ontmoeten. We zijn door ruim dertig tunnels gereden in Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. De (tol)wegen zijn goed en we konden lekker doorrijden. Onderweg doen de oudste twee een potje autobingo terwijl de jongste twee slapen. Tegen zes uur s avonds gaan we bij Zadar (Kroatië) van de snelweg af, eten een bord lasagne en vinden snel onderdak in een pensionnetje.

Vandaag (maandag) proberen we Shkoder in Noord-Albanië te bereiken. We zullen zien hoe ver we komen. Na dubrovnic (zuid-kroatië) zijn de wegen een stuk minder en moeten we waarschijnlijk met een pondje. We zullen het gaan meemaken

Reageren