IMG_1836Hoewel we elke avond afgelopen week wel wat hadden, leefden we naar onze uitzenddienst vandaag toe. De dienst is een belangrijke publieke stap in de aanloop om als gezin in Albanië te gaan wonen en werken.

We lazen uit 2 Korinthe 2 : 12-17  over Paulus die in de buurt van Albanië was en in Troas / Troja zat, een bekende plaats. Die plek was bijzonder voor Paulus omdat hij op adem kwam en bijzondere dingen meemaakte. Hij kreeg daar een droom, preekte daar een nacht lang en genas een dode jongen. Troje was een stad waar hij steeds afgestemd was op God. De voorganger wenste  toe dat Korca, de plaats in Albanie waar we gaan wonen en werken, ook zo’n plek mag zijn.

Na de preek werden we gezegend en mochten we zelf ook wat zeggen. Het is geen verdienste van onszelf, maar een eer om vooraan te mogen staan en zo overladen te worden met de zegenwensen van anderen. We zagen tranen bij dierbaren en moesten zelf ook slikken. Francien kreeg een kikker in de keel toen ze ook wat dankwoorden sprak. Terug luisteren?! Mooi was ook om met veel dierbare mensen het heilig avondmaal te vieren.

Zelf hadden we een lied uit Opwekking uitgekozen (760), waarin gesproken wordt, dat God voor ons strijdt en dat hij trouw is!

Na de dienst werden we overladen met handdrukken, kleine cadeautjes en meelevende woorden. Dat deed ons erg goed.

We hadden een heerlijk verzorgde lunch met elkaar, die compleet werd gesponsord door bakkerij van Dongen en supermarkt Plus Wilmink. Daar zijn we enorm dankbaar voor!! Onze schoonzus had het werk uit handen genomen, door dit allemaal te organiseren. Super! Ook de helpende handen: bedankt!!

Onze vaders baden nog voor een zegen voor ons, bijzonder omdat hun gebed recht uit het hart kwam. We werden nog toegezongen door beide families en kregen een familievriendenboekje en doos vol cadeautjes voor iedere dag (een maand lang). Aan het einde moesten we toch wel veel snotteren omdat we steeds meer beseffen dat we elkaar echt gaan missen.

Terugblikkend was de dag een kruising van een bruiloft en uitvaartdienst. Resultaat was een prachtige uitzwaaidienst, maar wel heftiger qua emoties dan we ons hadden voorgesteld. Thuis hebben we samen nog nagepraat en de bemoedigende en meelevende kaartjes doorgenomen. ’t Was een intensieve tijd maar ook supermooi om zo’ n dienst mee te mogen maken. We voelen ons rijk gezegend met zoveel lieve familieleden, vrienden en collega’s om ons heen. Ineens besef je hoe kostbaar het is dat je mensen om je heen hebt, die van je houden en achter je staan.

 

Reageren