Sinterklaas is altijd een mooie gelegenheid om elkaar te verrassen. Vanochtend werden we om 6:30 verrast cq gewekt doorgebonk op de deur en de deurbel. Wat is dat nu weer!? We hoorden wegrennende voetstappen, daarna was het stil…

20141205 sinterklaas verrassingHet is natuurlijk een mannentaak om dan bij de voordeur te gaan kijken en wat tref ik tot mijn verbazing aan; een compleet ontbijtje op bed, voor zes personen, inclusief een ‘Denkend-aan-Holland-dag-scheurkalender. Hoewel ik nog roep: ‘dank u wel Sinterklaasje’ heeft deze verrassing er weinig mee van doen. Het is onderdeel van onze engelenactie van de kring en is gericht aan Fran(ien.

Ik moest denken aan de Bijbeltekst uit Handelingen 20; Het is zaliger te geven dan te ontvangen. Het is toffer om anderen te verrassen, dan zelf verrast te worden. Dat is trouwens ook een conclusie van een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Die ging over de dingen die een mens nu echt gelukkig maakt?*

Fra(iens engel bedankt! Het ontbijt kwam op een mooi moment als bemoediging voor Fran(ien (na een nacht weinig slaap en piekeren over onderwijsmethodes.) We hebben van het overvloedige verzorgde ontbijt gesmuld en de kalender gaan we zeker gebruiken in Albanië! Onze sinterklaasfeest kan niet meer stuk, hoewel de dag nog moest beginnen.

*Nu.nl laat weten dat onderzoek van psychologen en economen van onder meer de Universiteit van British Colombia heeft bevestigd, dat weggeven gelukkiger maakt dan zelf houden. Het onderzoek was vrij uitgebreid, want pas na twee jaar en na enquettes bij ruim 200.000 mensen in 136 landen, trokken zij deze conclusie. Zij hebben dit gepubliceerd in Journal of personality and social psychology.

 

 

Reageren