Ons vertrek stelden we gisteren uit vanwege de slechte weersomstandigheden richting de skigebieden. We hadden vandaag dus de hele dag om van alles en nog wat te regelen en af te sluiten. Toen ik met de auto een geleende fiets wilde terugbrengen, wilde de auto niet starten. Een buurman kon de accu doormeten en die werd ‘overleden verklaard’. Wat nu?!

anwbEen nieuwe accu werd op de zaterdagmiddag geregeld door een vriend en we startten de auto opnieuw. Maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. FLIP! Als trouw ANWB-lid heb ik in mijn studententijd eens mijn fiets laten repareren, maar daarna nooit meer de ANWB gebeld. Nu kwam het toch wel goed van pas, maar het was alleen geldig buiten de woonplaats. De auto sleepten we net buiten de gemeente Nunspeet en we wachten naar de ANWB die het erg druk had. (het vriest/sneeuwt ook eens in NL).

De ANWB meneer kwam, gaf de accu extra power, maar ook dat baatte niet. Iets met de brandstoftoevoer doet het niet. dat kan in de tank of onder de motorkap fout zitten. De ANWB meneer sleepte de Toyota naar de garage en bood me een lift aan naar huis. Onderweg kon ik wel huilen van onmacht. Tegelijkertijd ben ik blij met de hulp van twee vrienden. Ben ik blij en dankbaar dat het nu thuis gebeurt en niet in het buitenland of onderweg.

Overdag en ’s avonds hebben we het huis rustig ‘leeggetrokken’ en vanaf morgen gaan we logeren bij Fran(iens ouders. Daar hebben we ook wat meer spullen voorhanden, want een kaal huis is ook niet alles.

We hebben van iedereen al afscheid genomen in de gemeente, maar morgen zijn we waarschijnlijk gewoon aanwezig in de kerk. Dat is dan ook wel weer bijzonder…

Maandag ga ik vroeg naar de garage in de hoop dat ze me voorrang kunnen geven. Via de Blog worden jullie op de hoogte gehouden.

Reageren