zeilschipdagen in EsbjergVriend Wijnand Voogdt, eigenaar van CVandaag en Jobfish vroeg of ik een stukje wilde schrijven in onze aanloop naar Albanië. Hieronder het resultaat, welke ook te lezen is op de christelijke nieuwswebsite CVandaag.

Als we later groot zijn… Ons eerste goede gesprek was op een muurtje in Kenia, uitkijkend over de Indische oceaan. We vertelden elkaar onze dromen en betrapten onszelf er op, dat we openstonden om later de zending in te gaan. Als we later groot zijn…

Dat gesprekje kreeg een vervolg. We werden verliefd, trouwden en God zegende ons met vier zonen. We leefden ons leven samen als groeiend gezin en waren actief in de kerk, buurt en hadden allebei een mooie baan. Najaar 2012, we hadden een spaarzaam moment samen, wat niet vaak voor komt met een groot gezin. Er ontstond een goed gesprek en we bevroegen elkaar over de toekomst, onze dromen en verwachtingen. Hoe staan we in het leven nu we eenmaal groot zijn?!

Tijdens dat gesprek merkten we dat we beiden nog steeds een (stil) verlangen hadden om de zending in te gaan. We besloten om te onderzoeken of zending in Albanië een mogelijkheid zou zijn. Trainingen volgden net als vele gesprekken, een psychologische test, taallessen en een verkenningsreis. We kregen er zin in én bovenal voelden we ons geroepen door God om te gaan.

En nu is het bijna zover, veel van wat we de afgelopen periode hebben opgebouwd zal veranderen. Het is misschien wel de spannendste stap in ons leven als we in 2015 voet in Albanië zetten. Je hebt ideeën, kennis, ervaring en dromen, maar wat komt er allemaal van terecht?! We weten het niet exact, maar willen door God geleid het Albanese volk helpen.

‘Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand’. Daarop blijven we vertrouwen als we de auto instappen na de kerst om te dienen in Albanië.


Dit jonge gezin zet een spannende stap. Van ruim 80 procent van hun benodigde maandbudget weten ze dat ze het krijgen. Helpt u mee om ook in die andere 20 procent te voorzien, zodat Ja:ro en Fran(ien zich geen financiële zorgen hoeven te maken? Uw gift is van harte welkom!

Uw (maandelijkse) giften zijn belastingaftrekbaar via NL44RABO0342809970 t.n.v. Iteams te Ermelo inzake Jaïro en Francien.

Reageren