Tadaa, vanochtend waren we gewoon weer in de gemeente. Hebben we met veel gesnif en gesnik afscheid genomen van veel mensen, zijn ze nog niet van ons af. Gelukkig was er nog plaats in de (dorps)herberg (zo heet onze kerk) en hadden we een goede dienst en namen we wederom weer afscheid.

’s middags hebben we het huis van kant gemaakt en om 5 uur hadden we de sleuteloverdracht. Ons huis is leeg en de huurders kunnen erin. Wel raar om afscheid te nemen van een huis waar je bijna acht jaar hebt gewoond. Ook fijn dat er mensen inkomen aan wie je het gunt.

Daarna nog met gesnif afscheid genomen van mensen die we nog geen jaar kennen, maar intensief mee zijn opgetrokken, onze Syrische buren. Ons afscheid is dubbel, omdat wij veel van hen hebben mogen leren en zij destijds moesten vluchten/wegtrekken om hun leven te behouden. Wij vertrekken vrijwillig.

Aan het einde van de middag zijn we neergestreken, waar we nu logeren bij mijn schoonouders. Erg fijn dat we even kunnen ontspannen en bijtanken. Vanavond hebben we nog weggezwijmeld bij de de samenvatting van het oer-Hollandse programma Boer-Zoekt-Vrouw.

Morgen sta ik stipt 8:00 uur fris en fruitig bij de auto-doktor; garage Hans Baars. Daar zal de auto verder ‘gediagnostiseerd’ worden. We zijn benieuwd naar de schade (en de kosten…)

Reageren