Te midden van de hectiek van de verhuizing, een update van Huize PH in de aanloop naar Albanië.

20141206 aanloopDinsdag 16, samen met mijn schoonvader haal ik een GAiN sprinter bus op, waarmee we de ons huisraad kunnen vervoeren op pallets naar Sleeuwijk. Mijn broertje Flo en vriend Willem-Jan komt ’s avonds helpen zodat we de GAiN bus al behoorlijk vol zetten. Krimpfolie + tape + karton + pallets maken de inboedel compact!

woensdag 17, M’n GAiN collega Jan rijdt op en neer naar Sleeuwijk. Heel veel meubilair gaan nu echt uit elkaar en wordt klaar gezet in de schuur voor de volgende rit. Mijn broertje helpt de hele dag en s’ avonds nog mijn andere broer, zodat het huis echt leeg is. De spullen die er nu nog staan, gaan mee met de auto, gaan weg of hebben we geleend.

donderdag 18, Ik rijd de tweede lichting meubels naar opslagloods van GAiN in Sleeuwijk. Daar wacht vriend Daniël mij op om samen een hoge kist (240 cm) te maken die in de trailer past. Elke ruimte van de palletkist wordt benut en de hele inboedel bestaat uit 4,5 pallets (11 m3). We horen dat de geplande rit naar Albanië op nieuwjaarsdag is vertraagd doordat de douane langer dicht is… Op school tracteren de kinderen en krijgen een mooi boek als afscheidscadeau. Terwijl ik de hele dag hard werk, viert Francien met school kerstmis en borrelt daarna bij de ex-schooldirecteur Arie.

vrijdag 19, De laatste lesdag van de jongens en vieren ze kerst in de klas. De VOG-documenten (dat we geen strafblad hebben en brave burgers zijn) komen binnen en met de kinderen haal ik hun nieuwe paspoorten op. We kunnen een beetje op adempauze komen. De kinderen gaan logeren bij hun opa en oma in Nunspeet en Silas gaat voor het laatst naar de gastouder opvang. ’s avonds gaan we nog op kraambezoek bij Anne-Lynn, die ’s ochtends is geboren!

zaterdag 20, Sorry, die dag ben ik kwijt, mijn lopende geheugen, m’n agenda, is ingepakt en kan ik niet meer terugvinden…

zondag 21, We gaan naar de kerk in Elburg, waarbij we ook uitgezonden worden. VEG Nunspeet is onderdeel van de VEG Elburg. We schrijven nog de laatste persoonlijke kerstwensen op de kerstkaarten.

maandag 22, de kerstkaarten + nieuwsbrieven + een foto doen we op de bus voor mensen ver weg en ik rij een bezorgronde door Nunspeet. Voor wat vriendjes organiseren we een afscheidsfeestje en een beamer tovert de lege huiskamer om in een heuse bioscoop, compleet met popcorn en cola!

dinsdag 23 We rijden naar Losser (bij Enschede) waar we afscheid nemen van opa en oma K. ’s middags heb ik een prettig eindgesprek met mijn directeur over mijn werkzame tijd bij GAiN. Het was daar goed toeven!

woensdag 24 Francien koopt nog wat laatste spullen, onder andere goede schoenen voor de kinderen. Ik heb een hercheck van mijn steunzolen en we vieren kinderkerstfeest in de kerk. De laatste keer naar onze eigen dienst.

donderdag 25 We rommelen in huis, poetsen de kamers, spuiten nog een keer spul tegen de zilvervisjes en eten bij mijn schoonouders. Ook maken we een inventarislijst van wat er met de vrachtwagen mee gaat.

vrijdag 26 We nemen met tranen in onze ogen afscheid van Fran(iens opa en oma Van Nieuwenhuizen. Dat is de niet leuke kant van ons vertrek. Daarna halen we nog nieuwe sneeuwkettingen op (de oude pasten niet op de nieuwe winterbanden) en bezoeken mijn ouders in Delft. ’s Avonds laat gaat de dakkoffer op de auto, boenen we de vloer en besluiten niet (morgen) zaterdag te vertrekken, vanwege barre weersomstandigheden. Waarschijnlijk wordt het zondag 8:30 (of 13:00).

Toetje
En last but not least, we worden ’s middags gebeld dat vrienden een dochter hebben gekregen. Zo’n zeven uur na de geboorte staan we naast het bed van de trotse ouders. We voelen ons vereerd dat we al zo snel de nieuwe wereldburger mogen bewonderen!

Reageren