I20141206 aanloopn de aanloop naar ons daadwerkelijke vertrek richting Albanië hierbij een terugblik op de tweede week van december.

Maandagochtend hebben we veel spullen in bananendozen gestopt. Mensen van de uitzendende organisatie Iteams kwamen ’s middags op bezoek en we hadden werkten een handige checklist af, waarbij we nog wat actiepuntjes overhielden. ’s avonds hadden een een TFC vergadering en hebben alle taken doorgenomen.

Dinsdag kwam de voorganger op bezoek om met ons de uitzenddienst van zondag te bespreken. ’s Middags kregen we een familie-griepprik, zodat we de winter in Albanië gaan overleven. Fran(ien had een uit etentje met haar drie zussen.

Woensdag hadden we een overdracht van Efraïms kleuterjuf. ’s Avonds namen we afscheid van de kerkkring en werden alle engelen ontmaskert. We kregen van de kring het spel ‘Ik hou van Holland’, zodat we onze nationaliteit niet zullen vergeten.

Donderdag heb ik 1,5 uur op het gemeentehuis doorgebracht om documenten aan te vragen waaronder vier paspoorten te regelen voor de jongens. ID’s zijn niet geldig voor de visa. Gelukkig accepteerden m’n eigen gemaakte foto’s, die uiteraard voldeden aan de wettelijke eisen, dat scheelt weer 40 euro. overdag had Francien haar afscheid van haar Beatrix school en ’s avonds hadden een een afscheidsetentje van Francien haar werk bij de Wok. Na de wok hebben we in een tuinhuisje de collega’s bedankt voor de prettige samenwerking!

Vrijdag had Efraïm de laatste keer logopedie en namen we ’s avonds onze Syrische vrienden mee naar het kerstevent wandeltheater. Erg indrukwekkend om te zien, vooral de hemelscene. Heerlijk om even niet thuis te zijn.

Zaterdag hadden we ’s ochtends taalles en ging Josi@ logeren bij zijn opa en oma in Nunspeet. Wij hebben veel ingepakt en timmerman Reinier kwam palletkisten in elkaar zetten.

Zondag hadden we een afscheidsdienst uitzwaaimoment en -receptie. We leefden er naar toe, maar hadden ook in de aanloop genoeg andere dingen te doen. Het afscheid nemen viel wel zwaarder dan gedacht. Er werden veel traantjes weggepinkt.

 

Reageren