drie op reisVeel mensen kijken ons wat vreemd aan als we het woord ‘Albanië’ noemen. Ze weten dat het een land is, maar waar het precies ligt en hoe het eruit ziet, dat is een ver van hun bed show. Voor ons ook, voordat we op hulpreis gingen naar Albanië, vier jaar geleden, maar inmiddels weten we meer van dit onontdekte land.

Net keken we het reisprogramma ‘BNN op reis’, met daarin een reportage van de toeristisch / west-Albanië. Het programma geeft een goede indruk van de toeristische kant van het land. De presentator denkt dat de stranden er over tien jaar vol liggen en Albanië een nieuwe reisbestemming gaat worden. Hij vertelt dat er meer Albanezen buiten het land wonen, dan erin en dat de Albanese taal een van de moeilijkste talen is, om te leren.

Bekijk de uitzending (die ook over Sri Lanka gaat) op uitzending gemist.

 

Reageren