Aan het einde van het jaar, als het donker is buiten, gaat Fran(ien aan de slag met de fotoboeken. Sinds zes jaar maken we een fotoboek op stripboekformaat voor onszelf één, maar ook voor elk kind één. Een pittig karwei (5 fotoboeken), maar ook leuk om te doen. Daarnaast geeft het veel voldoening als je het boek (=resultaat) in handen hebt en terugblikt op het afgelopen jaar.

20141128 fotoboeken coversWant wat is er weer veel gebeurd. Vaak maak je foto’s tijdens uitjes, vakanties en verjaardagen. Tussendoor, thuis maak je wel eens foto’s van grappige situaties, maar lang niet zoveel. We bestellen de boeken via Kruidvat en als we dat voor 5 december doen, krijgen we ook nog eens 25 procent korting.

Tien tips voor een mooi fotoboek:

  1. het is logisch, maar als je een mooi fotoboek wil hebben, heb je goede foto’s nodig, goede foto’s krijg je met een goede camera, maar ook door creatief te fotograferen en na te denken voordat je de foto maakt.
  2. Maak niet alleen maar foto’s van mensen, maar ook eens van de omgeving. Als je een uitje hebt, maak dan ook een ‘rustige foto / background picture’ die als achtergrond kan dienen in het fotoboek.
  3. Plak niet je fotoboek vol met foto’s, maar laat ook gerust stukjes leeg. Dit heet ‘functioneel wit’ en creert rust.
  4. Varieer met fotovormen, randjes en achtergronden, maar zorg dat het bij elkaar past en niet te druk wordt.
  5. Zorg dat je de tekst op punt 10 of 9 hebt staan. Dat is prima leesbaar op papier.
  6. Zorg voor een leesbaar lettertype en gebruik dit consistent.
  7. Laat een ander alle teksten lezen voordat je het laat drukken.
  8. Zorg dat je onbelangrijke dingen in de vouw hebt zitten. (dus geen tekst, of gezichten in / vlakbij de vouw)
  9. Zorg dat de personen op de foto’s naar binnen kijken, rijden, glijden en juist niet van de pagina af.
  10. Wij maken altijd een inleiding en een slot in ons fotoboek.

Veel succes ermee!

Reageren