david een man naar Gods hartVandaag heb ik mijn sinterklaas cadeautje van vorig jaar uitgelezen; het stille tijd boekje; ‘David een man naar Gods hart.’ In 20 lessen nam Henk Stoorvogel me mee en we lazen over Davids avonturen. De man, die als enige in de Bijbel door God zelf, ‘een man naar Gods hart wordt genoemd.’

Het honderd pagina’s tellende boek eindigt sterk en ik voelde me wel aangesproken; Het eindigt met dat David met passie ergens aan begint, maar naar mate de tijd vordert er de klad in komt, zo ook aan het einde van zijn leven. (dat zien we ook bij Saul en Salomo trouwens)

We schakelen over op de automatische piloot. De passie neemt af, de zin raakt op. Het hart gaat eruit. De les van David is dat er iets ergers bestaat dan zonde en gevaarlijker is dan de duivel. Jouw grootste vijand is apathie, lafheid. niets doen. 

Het leven van David laat ons zien dat de werkelijk grote volgeling van God niet degene is die het minst verkeerd doet. David deed immers zo’n beetje alles verkeerd wat de mensen verkeerd kon doen. De beste mens is niet degene die het minst zondigt, maar degene die het meest goed doet. God hield van David omdat hij zo hartstochtelijk goed wilde doen, goed wilde zijn en goed met God wilde omgaan.

Het sluit mooi aan bij wat Fran(ien onlangs hoorde op een vrouwendag; laat je je leiden door je angst of door het verlangen wat je hebt. Angst is een slechte raadgever, terwijl passie een zeer krachtige motivator is.

David een man naar Gods Hart | Hank Stoorvogel | 100 pagina’s | € 8,- | ISBN: 9079859054 online verkrijgbaar bij CLC

Reageren