Zitten mensen om je heen ook alleen maar naar hun smartphone te turen?! Nu is er hét antwoord om verantwoorde mee te doen. Geen gedoe met opladen, geen bereik, water, vallen of updates. Het is allemaal kinderlijk eenvoudig bij de ‘Nophone’; de smartphone voor rustzoekers. 

20141108 nophoneM’n oud studie-, leeftijds- en kanogenoot* Ben Langeveld heeft onder andere deze actie bedacht en gerealiseerd. Samen met Ingmar Larsen bedachten de twee reclamejongens dit concept. ‘We merkten dat iedereen, wij ook, constant als een zombie naar zijn telefoon liep te staren in plaats van een echt gesprek te voeren’, zegt Larsen. ‘We dachten: daar moeten we wat mee doen. Toen hebben we de NoPhone bedacht.’

Echt gesprek
Wat de telefoon tekort komt aan techniek, maakt het goed met de belofte van een waterbestendig toestel dat nooit aan de oplader hoeft en mensen de kans geeft weer eens een echt gesprek te voeren. Voor 12 dollar krijg je het basismodel thuisgestuurd. Leg je daar nog 6 dollar bij, dan krijg je er een ‘reallife selfie app’ bij. Oftewel een stuk plastic met een spiegel erop geplakt.

Larsen: ‘Eigenlijk was het een grap, maar we kregen veel positieve reacties. Daarom hebben we een proefmodel online aangeboden om te kijken of mensen daadwerkelijk een NoPhone zouden willen kopen. Binnen twee weken hadden we al 700 bestellingen, terwijl we er nog geen prijs bij hadden gezet. Bizar! Toen kregen we door dat dit best eens groot zou kunnen worden.’

Duur en droom
Klanten die de NoPhone kopen, hoeven niet bang te zijn dat er binnen een jaar een nieuwere, betere uitvoering in de schrappen ligt. ‘De NoPhone gaat zeker 10 jaar mee. Wil je een dunnere variant dan kan je dat zelf met een schuurpapiertje realiseren,’ grapt Langeveld. ‘De grote droom is dat Merkel en Rutte binnenkort ook met onze telefoon hun politieke zaken afhandelen.

Bron Ad.nl en nophone.com

* Heb twee weken met Ben op een kano doorgebracht in Zweden.

Reageren