Onlangs ontving ik via vrienden een bemoedigende e-mail die ik graag met jullie wil delen. Het gaat om een voorbeeld, waaruit blijkt dat God wil werken door onze dagelijkse bezigheden. De kunst is om ervoor open te staan en lef te hebben.

Eind 2012 hadden Zwanie en ik (Johan) besloten om naar Erseke, Albanië te gaan. Eigenlijk was dat alles wat we wisten, het land en de plaats. Uiteraard probeer je dan een voorstelling te maken hoe dat gaan zal en wat je zoal kunt doen en bijvoorbeeld waar zullen we komen te wonen? Een hele rij vraagtekens ?????

20130200 schottenkeet (4)Op een avond waren Zwanie en ik daarover aan het bomen en ik zei; “misschien kunnen we wel een demontabel gebouw meenemen, dan hebben we in ieder geval een huis. Klinkt logisch toch?” Dezelfde avond keek ik op marktplaats en typte ‘schottenkeet’ in, zo heet zoiets en jawel er was een schottenkeet te koop. Helaas niet een kleintje…maar maar wel een hele grote; 900m2 / 3 gebouwen van 30 meter lang en 10 meter breed. (zie plattegrond)

brutale e-mail
Ik dacht ik stuur dit bedrijf toch een mailtje, dit was tenslotte die dag op ons hart, met de vraag wat dit enorme gebouw moest gaan kosten. Onderaan nog even uitgelegd dat we naar Albanië gingen etc. Het antwoord was duidelijk: ‘kostprijs gebouw €75000, inclusief alles erop en eraan. Vriendelijk heb ik terug gemaild: ‘Voor ons is dit financieël niet haalbaar, succes met de verkoop!’ en ook nog: ‘mocht u zich nog bedenken, dan weet u mij te vinden…’

Verrassing
Ruim twee maanden later, kreeg ik een mailtje van deze meneer, met de mededeling: ‘We hebben er nog eens over nagedacht en hebben besloten dat u het gebouw mag hebben met alles erop en eraan, maar dan moet u wel het hele gebouw zelf demonteren.’ Compleet verrast ben ik die week wezen kijken en heb van alles uitgezocht om uit te zoeken of we dit gebouw wel naar Albanië kunnen krijgen. Uiteindelijk besloot het team in Albanië dat het niet door kon gaan, maar wat nu dan? zo’n mooi gratis cadeau, is dan alles voor niets?

20141102 opening schottenkeet st Charis Cluj (122)Roemenië
Een leuk echtpaar wat samen met ons een training volgde (ze worden over enkele maanden onze zendingsburen in Albanië (45km afstand) werkte bij GAiN. Ja:ro (ik dus) was net met een aantal mensen voor een bezinningsreis in Roemenië geweest. Daar zochten ze een kerkgebouw. GAiN heeft dit verder bekeken en samen met twee andere stichtingen hebben we onze schouders er onder gezet om dit ‘cadeautje’ in Nederland te demonteren en in vier vrachtwagens naar Roemenië te brengen.

Deze week stuurde Ja:ro onderstaande e-mail:

Hej Johan…Hij staat!! Lees het verhaal waar dit gebouw is beland en welk geweldige middel dit gebouw geworden is. Check de website:
Groet, Ja:ro

Moraal van het verhaal
Ben je op je werk, op school of doe je het huishouden…blijf verwachten dat God grote dingen kan doen met onze kleine acties, of zoals Jezus’ dicipelen deden zonder vooroverleg; met vijf broodjes en twee visjes…5000 mannen te eten gaven. Ik wordt erg vrolijk als ik bedenk wat God kan doen met onze soms wat vreemd ogende acties.

Johan Duizendstra | stavoorstap.weebly.com

Reageren