Gisteren was een afscheidsdagje in de aanloop naar Albanië, we namen afscheid van onze auto, huis en werk.

20140423 zegenDag auto
Mijn oproep voor het ontbijtje op bed voor €599 maakte wat los, maar er kwam geen koper uit. Ik werd wel gebeld door een man uit Noord-Afrika die interesse in mijn auto had. Toen het donker was geworden had ik een afspraak gemaakt met drie Libiërs voor de auto en na wat onderhandelen en standvastigheid van mijn kant wilden ze afrekenen met een biljet van €500. Ze konden dat gelukkig ergens wisselen en hebben de auto via hun mobiel gevrijwaard voor de export. De auto gaat naar Libië, waar de Astra een geliefd vervoersmiddel is. Ik was vergeten te zeggen dat de auto niet gepantserd is en geen kogelvrije ramen heeft, maar ik denk dat de handelaren zich daarvan bewust zijn.

Dag huis
We zijn nog niet uit ons huis, maar gisteren kwamen de huurders op bezoek, liepen snuffelend met een meetlint door het huis en we bespraken de huurmogelijkheden. Aan het einde van het bezoekje hebben we het huurcontract getekend, zodat nu officieel het huis is verhuurd. De komende huurders hebben hun eigen huis te koop staan.

Dag Werk
Het geplande afscheid van mijn werk bij GAiN was waardevol. Zelf had ik voor iedereen een kaart geschreven met daarop een persoonlijk tekst wat ik in hem of haar waardeerde. Andersom hadden de collega’s dat ook gedaan. Ik voel me bevoorrecht en enorm dankbaar voor de afgelopen werkperiode van vijf jaar, dat ik me met hart ziel en zaligheid kon inzetten én dat ik mocht samenwerken met mooie mensen. Twee bossen bloemen, een Dokus-Handelingen-puzzel, oranje bretels en een paar dag- en eetboeken rijker verlieten we het kantoor in Doorn. De enige ‘smet’ op het afscheid was dat mijn directeur betrokken was geraakt bij een snelwegongeluk, waarbij zijn auto door drie andere auto’s werd geraakt. Wonderbaarlijk had hij niets, maar kon door dit ongeval niet aanwezig zijn. Zijn speech krijg ik nog tegoed.

Daarnaast belde iemand nog over de sponsoring, kregen we skibroeken voor de barre Albanese winter (waarvoor veel dank) en hadden we een afscheidsbezoekje met goede vrienden.

Reageren