‘Gluren bij de buren’ is een bekend gezegde, maar het kan ook echt. Er is een clubje toffe mensen die om dit gezegde een concept heeft gebouwd waarbij er intieme huiskamerconcerten plaatsvinden.

20141127 gluren bij de burenGluren bij de Buren is een huiskamerfestival wat elke 2de zondag van de maand december plaatsvindt door alle wijken van Amersfoort en andere steden. Dit jaar op zondag 14 december tussen 13:00 en 18:00 in de woonkamer van de artiest, een optreden duurt maximaal 30 minuten.

De kracht van Gluren bij de Buren is de laagdrempeligheid. Er is geen entree, maar na afloop van elk optreden is een vrijwillige bijdrage. Met uw bijdrage maakt u een nieuwe editie van het (zomer)festival mogelijk; ‘Struinen in de Tuinen’.

Dit keer wordt het festival in Amersfoort (128), Den Haag, Utrecht, Nieuwegein en Haarlem gehouden. ’t is dat we zelf andere prioriteiten hebben, maar ik vind het een erg leuk en creatief idee. Ik hoop dat ook veel kerken, gospelkoren en koren meedoen.

 

Reageren