rieten babywieg (5)Onlangs heb ik onze nostalgische rieten wieg op marktplaats gezet omdat we die niet mee willen nemen naar Albanië. Mijn creatieve genen sloegen op hol tijdens het schrijven van onderstaande advertentietekst:

In deze wieg (Oud Egyptisch model) heeft een van de Joodse regeringleiders nog gelegen. Deze oude wieg is als reddingsbootje gebruikt tijdens een poging tot genocide en was een geschikt ontsnappingsmiddel. Destijds is deze wieg ook door de prinses in het Koninklijk huis binnengebracht zo’n 4000 jaar voor Christus. Het pek waarmee de wieg bleef drijven is vakkundig verwijderd en is niet meer zichtbaar. Kortom; een wieg met geschiedenis van zeer degelijke kwaliteit!

Oké vooruit, bovenstaand verhaal is niet helemaal waar. Onze vier zonen hebben er in gelegen, maar omdat we gaan verhuizen naar het buitenland doen we deze wieg weg, met pijn in ons hart.

De wieg is gemaakt van fijn riet, bevat een matrasje en heeft nieuwe leren handvatten. Kindje kan erin liggen tot ongeveer drie maanden en op het statief is het handig om naast je bed te liggen in verband met borstvoeding (of om je kindje dichtbij te hebben liggen. Op een plekje aan de onderkant is het riet een klein beetje versleten. (zie foto) Mand en standaard passen via een klittenband constructie naadloos op elkaar.

Na een dag kreeg ik een melding van Marktplaats dat deze advertentie niet past binnen de Algemene Gebruiksvoorwaarden, met verboden of verdachte producten of diensten. En werd de advertentie pardoes verwijderd. In de lijst kan ik niet vinden, wat de exacte reden is. Ik vermoed dat een goed gelovig iemand de grap niet kan waarderen… Bijzonder, omdat Marktplaats best openstaat voor grappige teksten. Inmiddels stond de wieg weer op marktplaats, maar was er een snelle koper die de wieg vandaag heeft opgehaald.

Reageren