Normaal zorg ik ervoor dat anderen in de schijnwerpers staan en schrijf ik een berichtje over hen, maar nu staat er een artikeltje over mijn aanstaande vertrek bij GAiN online. Per 1 december zal ik de club, waar ik bijna vijf jaar werkte verlaten, dat doet nu al wel een beetje pijn; Au!

Ja:r0 Pijna(ker H. heeft ruim vier jaar met veel plezier als communicatie-adviseur bij GAiN gewerkt. Binnenkort hoopt hij met zijn gezin naar Albanië te verhuizen om daar de zending in te gaan.

Hoe ben je bij GAiN terecht gekomen?
Ik voelde me destijds door God geroepen om bij GAiN te gaan werken. Via een netwerk van een vriend kwam ik in aanraking met de stichting GAiN; een organisatie waarbij ik kansen zag en aan welke ik graag een steentje wilde bijdragen. De aardbeving in Haïti in januari 2010 markeerde mijn start bij GAiN.

23 Jaïro - selfie aan het werkWat is jouw bijdrage aan de stichting geweest?
Ik ben op allerlei fronten actief geweest, voornamelijk in relatie tot het vak waar ik van houd: communicatie. Ik wilde met name berichten vanuit het veld en ontwikkelingen van GAiN delen via de website en digitale nieuwsbrief. Vier maal was ik eindverantwoordelijke voor het standwerk bij Opwekking, drie maal heb ik samen met GAiN-collega Hugo B. bezinningsreizen naar Roemenië georganiseerd. Ook de reis na de watersnood in het noorden van Albanië maakte veel indruk op mij. Ik geloof dat jij en ik veel meer kunnen doen om de verschillen tussen rijk en arm kleiner te maken en ons geloof te delen, ver weg én dichtbij.

En nu…het besluit om naar Albanië te gaan. Vertel!
Vanuit mijn werk bij GAiN had ik veel contact met projecten in het buitenland om informatie te krijgen over het werk dat ‘in het veld’ gebeurde. Straks ben ik zelf in het veld en wil ik bouwen en dienen bij de ‘Kenedi Foundation’ in de Albanese stad Korca. Ik ga daar de bestaande projecten ondersteunen en verslag daarvan doen.

Lees het hele artikel op: gainhelpt.nu

Reageren