20141023 kachelVandaag is het 18 graden in huis, een voorwaarde om de kachel aan te doen, maar dat hebben we nog niet gedaan. Bergschoenen, een extra laagje en wat meer bewegen helpen al om het niet koud te krijgen. De houtkachel gaat bij ons steeds later aan merken we, wellicht vanwege ‘global warming’. 

We zijn benieuwd wanneer de kachel echt aangaat. In het houthok ligt twee kuub opgestapeld, genoeg om in 2014 te stoken denken we, waarschijnlijk houden we nog wel wat hout over voor de huurders van ons huis.

Vandaag heb ik de kachel ongeveer gedemonteerd omdat we vermoedden dat er weer een vogel in was gevlogen. Uiteindelijk vonden we geen vogel, wel werden mijn handen en armen zo zwart als zwarte piet roet.

Eerdere kacheldata:

2010 16 oktober
2011 9 oktober
2012 14 oktober (op 26 oktober ging die de kachel non-stop aan)
2013 ergens half oktober, (weet niet precies want oude agenda is al ingepakt)
2014 3 november continu (daarvoor 2 keer een klein beetje)

Reageren