Eriss Khajira had een droom en wilde graag een film maken over een van de groottste vuilnisbelten in Afrika, Nairobi, vuilnisbelt Dandora, Ze heeft een documentaire gemaakt ‘Dusty Bin Dreams’ welk van binnenuit het verhaal vertelt van de Afrikaanse armoede.

20141022 dusty-bin-dreams-Khajira toont met deze documentaire de kracht, problemen en dromen van haar buren die op een vuilnisbelt wonen. Ze leven van voedsel, bouwmaterialen en handelswaar, gevonden tussen het vuilnis dat door inwoners en bedrijven van Nairobi wordt weggegooid. Khajira slaagt erin een ontwapenend en tegelijk schokkend portret te maken van vijf vuilnisbeltbewoners en -scharrelaars. Nooit kwam een film dichterbij de allerarmsten van onze wereld.

De film heeft best wel indruk op me gemaakt, hoe 10.000 ‘Nairobinezen’ dag in dag uit werken en leven van de troep van een ander. Vooral de portretten laten zien hoe het leven op de vuilnisbelt eraan toe gaat. Heb je een uurtje over; bekijk dan eens deze documentaire en verruim je horizon!

Reageren