Het christelijke Opwekkingsfestival krijgt het voor elkaar om het terrein jaarlijks redelijk schoon achter te laten. De mentaliteit van de christenen en de organisatie Opwekking werken samen aan dit resultaat. Toch kunnen ze nog veel doen aan het apart inzamelen van afval. Bij een festival in Denemarken had je een gesorteerde afvalinzameling; plastic, karton en overig spul.

IMG_1573Het resultaat van veel andere festivals laat een andere kant zien van de mensheid. Op hun verantwoordelijkheidsgevoel kun je hopen, maar niet rekenen. Ook dit jaar was het kampeerterrein op Lowlands één grote berg afval. Pinkpop eveneens, bezaait met goedkope plastic wegwerpregenjasjes.

Grote festivals denken wel degelijk na over duurzaamheid, maar afval blijft een lastig ding in verband met de kosten. Technische oplossingen zoals de plee doorspoelen met één liter in plaats van vijf liter helpt ‘een hoop’. Net als statiegeldbekers en het in kaart brengen van het elektriciteitsverbruik. De clubvan30 doet dat voor grote bedrijven die duurzaam willen ondernemen. Toch blijft het een uitdaging, duurzaamheid en festivals…

Bron

Reageren