20140902 auteurs banner opzien is omzienVandaag was de startzaterdag van onze gemeente. De aftrap van het nieuwe seizoen met een nieuw jaarthema: Opzien, omzien uitzien, een vervolg op het thema van afgelopen jaar opzien = omzien. Speciaal voor dit thema had ik samen met mijn twee oudste zonen een co-productie ontworpen die vandaag in de gemeente werd onthult in de vorm van een banner én boekenlegger.

Zoon1 had de letters en woorden opgeschreven, met wat tegenzin. Zoon2 had de tekeningen gemaakt, met enthousiasme en papa had beide werken gescand en verder bewerkt in de computer*. Het uiteindelijke resultaat is een creatief stuk geworden. De twee meter hoge banner staat voorin de kerk en ik vind het belangrijk, net als met kunst, dat je er lang naar kan kijken, zonder je te vervelen. Vandaar dat de tekening en de woorden bij de tekeningen gelinkt zijn met het jaarthema.

Zowel de (VEG)kerk in Elburg als in Nunspeet heeft hetzelfde jaarthema en dezelfde uitingen. De oude banner wordt ergens in het kerkgebouw opgehangen, zodat elk jaar een nieuwe banner kan komen en je kan zien welke jaarthema’s er de afgelopen tijd waren. Het is de bedoeling dat we de gekregen boekenlegger als teken van ‘omzien’ weggeven aan iemand het komende jaar en de kinderen mogen tekeningen over het jaarthema sturen naar de dominee.

* Voor de vormgeeffreaks onder ons; Ik heb de jongens tekeningen laten maken met potlood op wit papier. Hun tekeningen heb ik omgetrokken met een dunnen zwarte stift en het potlood weggegumd. Vervolgens heb ik de A4-tjes gescand en opgeslagen als .jpg bestanden. Via het programma Illustrator heb ik deze omgezet naar een .ai bestand en verder bewerkt (kleurfamilie, positie, woorden) in Illustrator. Ik heb het uitgeladen als high res pdf en via drukwerkdeal laten bezorgen bij mij thuis. Wil je ook zo’n banner, neem met mij contact op voor de originele bestanden.

banner-opzien-omzien-uitzien3

 

Reageren