Voor de GAiN website heb ik onderstaand artikeltje geschreven, omdat we actie voeren omdat warm beddengoed en winterkleding hard nodig is in Noord-Irak. Omdat wij zelf ook een GAiN-kledinginzamelpunt zijn, kun je de spullen bij ons thuis brengen. Hieronder het artikeltje wat ik schreef.

© by GAiNIn Irak is het noodhulpteam DART van GAiN actief. Inmiddels zijn er al drie vrachtwagens met hulpgoederen uitgedeeld onder de Iraakse vluchtelingen. Zij ontvingen onder andere babyvoeding, schoeisel en medische materialen. Veel vluchtelingen ‘wonen’ momenteel onder viaducten, langs (snelwegen) of in aanbouw zijnde appartementen waar ze nauwelijks bescherming hebben tegen de natuurelementen.

GAiN Nederland is bezig met het organiseren van een winter-hulptransport naar Irak. Dekens, dekbedden, slaapzakken en warme winterkleding zamelen we voor de ontheemden in, zodat ze de winterkou beter kunnen doorstaan. U kunt meehelpen door uw goederen te doneren via een kledinginzamelpunt in uw omgeving. Het liefst vóór 20 oktober. Een gift voor het transport is ook welkom; code 902

Meer info op: www.gainhelpt.nu/irak

Reageren