20140826 kofferveilingVeilingen zijn de laatste hype op Discovery Channel en National Geographic. onder andere met de TV show Baggage Battles. In deze uitzendingen zie je een aantal mensen die gevolgd worden die zoek geraakte bagage opkopen op de veiling bij de luchthaven of bij andere organisaties. Deze koffers (niet-geclaimd bagage) worden meestal na een jaar of langer op de veiling gebracht en iedereen kan deze aankopen als je de hoogste bieder bent. Vaak is het een enorme verrassing wat er nu in zo’n koffer ziet omdat je er niet eerst mag inkijken. Het is een lucratieve wereld als je weet waar je op moet letten!

Met een kijkje in deze wereld zie je ook meteen dat Nederlanders die ook willen doen en hiervoor zijn er zeker mogelijkheden in Nederland.Op Schiphol raken duizenden mensen ook hun koffers kwijt en als deze niet geclaimd worden komen ze ook op de veiling terecht. Dit gebeurd vijf keer per jaar en het Amsterdamse veilinghuis De Eland biedt regelmatig koffers aan die kan je kopen in een lot van diverse koffers zoals bijvoorbeeld hier gebeurd.

Het is natuurlijk erg interessant als je zo’n tien koffers in een keer kan kopen (richtprijs is zo’n 200 euro voor zo’n heel lot). Je weet niet wat je koopt, naast vieze onderbroeken kun je ook nog andere verrassingen tegenkomen. De koffers die op Schiphol staan worden al na drie maanden op de veiling gebracht voor een kofferverkoop. Alles wordt dan per opbod verkocht en de hoogste bieder mag de koffers én inhoud hebben.

Zelf zou ik dit wel eens willen proberen. Door zo’n rolkar te kopen. Lijkt het je ook wat om mee te doen, reageer gerust… Hieronder twee filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=wTVdidOdcTw

Reageren