IMG_1572Een paar weken geleden ben ik samen met twee maten wezen ‘festivaljutten’. Terwijl de festivalgangers brak het terrein verlieten begon ons avontuur en betraden de modderzone op om te kijken wat er werd achtergelaten. Hoe het terrein eruit zag?! Een poging:

Het waren apocalyptische taferelen, alsof we de opname van de gemeente hadden gemist, of, alsof er een orkaan was overgetrokken. Sloten werden bedekt met twee seconden tentjes, luchtbedden en ander vuilnis. Overal lagen gele vuilniszakken te klapperen, hier en daar stond nog een geknakt tentje overeind. Er lagen volle en lege pet-flessen, bierblikjes. De haringen met scheerlijnen stonden kriskras door het tentenkamp heen en overal lag afval.

campingspullen (9)En dan is het zoeken naar ‘de waardevolle spullen’ tussen de zooi. Samen hebben we veel spullen gered van de kraakwagen, in totaal een geschatte verkoopwaarde van ruim 500 euro. We hebben veel tijd gestoken in het schoonmaken opvouwen en op marktplaats zetten.

Ik vond het een topervaring om te struinen tussen het afval en ‘schatten te zoeken’. Met deze actie bespaarden we onnodig afval door de weggeworpen campingspullen een tweede leven geven. Binnenkort een andere blog hierover.

Maar wat was de buit?!

 • 13 (koepel)tenten
 • 7 pop up tenten
 • 1 partytent
 • 6 paar laarzen
 • 10 grondzeilen
 • 3 paar schoenen
 • 3 matjes
 • 7 luchtbedden
 • 7 slaapzakken
 • 200+ petflessen
 • 3 koelboxen
 • 3 picknickkleden
 • +-20 campingstoelen
 • ongeopend voedsel
 • slagroomspuit en italiaans expresso machine.
 • tentstokken en andere campingbenodigdheden.

Bijna alles hebben we gefotografeerd en staat te koop op marktplaats voor een paar tientjes. Zit er iets bij waarvan je denkt, hé dat kan ik wel gebruiken, of zoek je iets speciaals, zoals een bepaalde tentstok, reageer gerust.

Reageren